Условия за ползване

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПРЕДОСТАВЯНИТЕ ОТ ТЪРГОВЕЦА УСЛУГИ

С използването на онлайн магазина www.maimunka.com Вие се съгласявате да приемете следните Общи Условия, които могат да бъдат актуализирани и променяни от нас по всяко време без предупреждение. Ако не приемате условията, моля, не използвайте сайта!

Настоящият документ съдържа Общи условия, съгласно които ТЪРГОВЕЦЪТ предоставя услуги на потребителите/клиентите си посредством интернет магазина www.maimunka.com. Тези условия обвързват всички потребители. Потребителят/клиентът се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия. При промени в настоящите Общи Условия Клиентът може да заяви, че отхвърля промените, като изпрати изявление за отхвърлянето на промените на имейл адрес contact@maimunka.com. С получаване на изричното изявление за отхвърляне се счита, че договорът за покупко-продажба се прекратява. Промените в Общи Условия не засягат отношенията между Клиента и www.maimunka.com, възникнали във връзка с валидно подадена преди промените заявка за покупка на стоки.

Настоящите Общи условия уреждат реда, начина и условията за покупко-продажба през онлайн магазина www.maimunka.com. Тези Общи условия представляват договор за покупко-продажба между www.maimunka.com и Клиента. www.maimunka.com предоставя на Клиента възможност да закупува предлаганите в онлайн магазина стоки чрез заявяване на поръчка и заплащане на съответната продажна цена, като Клиентът е длъжен да се съобразява и спазва настоящите Общи Условия. Клиентът може да извършва валидни индивидуални поръчки за закупуване на предлаганите в онлайн магазина www.maimunka.com стоки и услуги само след изразяване на съгласие с настоящите Общи условия, с което се счита за обвързан с клаузите на „Общи Условия” и се задължава да ги спазва.

I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

1. "Стоки и услуги" :
www.maimunka.com е специализиран електронен магазин за авторска бижутерия, авторски аксесоари и ръчно изработени уникални арт предмети. Интернет магазина www.maimunka.com е собственост на ТЪРГОВЕЦА.

Всеки от изброените артикули се описва с основните си характеристики и продажна цена. www.maimunka.com не носи отговорност в случай, че посочената от производителя/автора информация за характеристиките на стоката е невярна или неточна.

Предлаганите продукти в www.maimunka.com са авторски. Те са собственост на авторите, които ги изработват. Всички права, дори и тези,  които не са изрично упоменати тук, са запазени. Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхраняването на част или на цялото съдържание в каквато и да е форма без предварителното писмено съгласие на www.maimunka.com и на авторите на предлаганите в сайта продукти, освен в случаите, когато това не противоречи на изложените тук условия. Вие имате право да разглеждате електронния магазин на www.maimunka.com на своя компютър, както и да отпечатвате извадки от тези страници само за Ваша лична употреба, а не за разпространяване, освен ако нямате писменото съгласие на www.maimunka.com за това. Позволено е използването на този сайт и на съдържанието в него само за лични, нетърговски цели. 

Използването и копирането на снимките от този сайт, без разрешението на www.maimunka.com е незаконно.

Всички цени, посочени в този сайт, са с включен ДДС и не включват цена за доставка! Всички цени са валидни до изчерпване на наличностите. www.maimunka.com си запазва правото да променя цените без да дължи предварително уведомяване на своите потребители, както и да коригира сгрешени технически и други параметри на стоките. Възможни са печатни грешки, разлики в цветовата визуализация на потребителската компютърна конфигурация, както и промяна на дизайна на продуктите. Всички запазени марки са притежание на техните собственици.

2. „Клиент” е всеки, който е заредил в Интернет страницата /името на сайта/ на своя компютър, или е заявил поръчка или е регистрирал клиентски профил в www.maimunka.com и е съгласен с настоящите Общи Условия. Със заявяване на поръчка, Клиентът – физическо лице декларира и потвърждава, че има навършени 18 (осемнадесет) години. 

3. „Клиентски профил” е информацията за Клиента (име, фамилия адрес, телефон, e-mail и др.), предоставени от последния при закупуване или регистрирането му и съхранявана от www.maimunka.com за целите на обслужване на поръчките и предоставяните от www.maimunka.com услуги.

С използването на този Уеб сайт Вие заявявате, че сте отговорни за поддържането на вашия профил и парола и за защитен достъп до вашия компютър. Клиентският профил е достъпен чрез въвеждане на потребителско име и парола и дава възможност на Клиента сам да разглежда и редактира данните, въведени при регистрация, да има достъп до информацията на всички свои поръчки за закупуването на стоки и услуги през www.maimunka.com, да променя паролата си за достъп, да се абонира или откаже абонамент за получаване на информационен бюлетин на www.maimunka.com. Вие сте отговорни за всички дейсности, които настъпят вследствие на използване на вашата парола или профил. www.maimunka.com не носи отговорност за загуби или повреди породени от неспазване на вашите отговорности и задължения според тези установени Общи Условия. За да закупите продукт или да използвате услуга предлагани от този Уеб сайт, Вие трябва да се регистрирате и/ или да предоставите изисканата от нас информация. С въвеждането на каквато и да е информация на този уеб сайт Вие заявявате и гарантирате, че:

(1) Вие имате навършени 18 години;

(2) използвате своята действителна самоличност;

(3) Вие сте поредоставили само вярна, точна, настояща и пълна информация  и

(4) Вие ще поддържате и своевременно актуализирате информацията, която сте предоставили, за да я запазите като вярна, точна, настояща и пълна.

4. Под “Поръчка” се разбира избраните стоки и всички други атрибути свързани с начина на доставка и заплащане на стоката от клиента/потребителя.

II. Поръчки за покупка

1. Продуктите, които се намират на интернет страницата на www.maimunka.com, не представляват правно обвързваща оферта, а са по-скоро демонстративен онлайн каталог, описващ продуктовата линия на търговеца.

2. Всяка поръчка от страна на клиента в онлайн магазина www.maimunka.com е индивидуална поръчка по силата на Чл.55, ал.2, точка 3. от ЗЗП. Това гарантира на клиента, че закупеният от него продукт е уникален.

3. След натискане на бутона "Съгласен съм", потребителите се съгласяват да закупят стоките, намиращи се в количката. Това действие има правно обвързваща сила. Клиентът получава потвърждение на поръчката и с получаване на това потвърждение се счита, че договорът за покупко-продажба е сключен.

4. За да поръча покупка на предлаганите продукти и услуги от www.maimunka.com, е необходимо Клиентът да предостави изискваната информация или да се регистрира (чрез попълване на регистрационна форма) и да заяви съгласие с настоящите „Общи Условия”.

5. ТЪРГОВЕЦЪТ си запазва правото да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са достъпни. В случай на изчерпана наличност от заявената стока, в петдневен срок, ТЪРГОВЕЦЪТ уведомява потребителя/клиента за изчерпването й чрез изпращане на съобщение до посочения от Клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер.  

6. Договорният език е български, а плащанията се извършват в български лева, с включено ДДС.

III. ДОСТАВКА

1. Доставката се извършва срок до 3 работни дни или ако се касае за индивидуална поръчка по модел на Клиента, срока се удължава с от 5 до 7 дена (за изработка), като разходите са за сметка на клиента. Доставката е с наложен платеж, с куриерска фирма (Еконт Експрес) до офис на куриера или ако предпочитате с Български пощи. Доставка до адрес на клиента с куриер е възможна само при изрична заявка. www.maimunka.com не носи отговорност  за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.

2. В случай на изчерпана наличност от заявената стока, в петдневен срок, ТЪРГОВЕЦЪТ уведомява потребителя/клиента за изчерпването й чрез изпращане на съобщение до посочения от Клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер.

3. Стоката се доставя подходящо опакована, съобразно вида й и транспорта за доставка.

4. Стоката се предава на Клиента или на трето лице, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Клиента като подписва придружаващите стоката документи. В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, www.maimunka.com се освобождава от задължението си да достави заявената за закупуване стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по повторната доставка. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение.

5. Веднага след доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя/клиента или упълномощено от него лице. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат докладвани незабавно на ТЪРГОВЕЦА. В случай, че бъде установено наличие на щети, които са се получили при транспортирането на стоката, ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност.

6. При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката от страна на Клиента, ТЪРГОВЕЦЪТ не е обвързан от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.

7. При предаване на стоката потребителят/клиентът или трето лице подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема стоката на доставка и е на посочения от клиента адрес.

8. При отказ за получаване на стоката, извън случаите описани по-долу, отказът се счита за неоснователен и Клиентът дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката. В случай, че Клиента не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, ТЪРГОВЕЦЪТ се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока.

IV. РЕКЛАМАЦИИ

1. При покупка от разстояние, в срок от 7 работни дни клиентът има право да върне стоката съгл. чл.55,ал.1 на Закона за защита на потребителите, без да дължи обезщетение или неустойка, ако стоката е:

  • неувредена,
  • неразпечатана,
  • неползвана и
  • с ненарушена опаковка

Купувачът може да упражни правата си съгласно чл. 55, ал. 1 от ЗЗП, в 7-дневен срок от получаването на стоката, при условие, че тя бъде върната във вида, в който е получена, без да бъде ползвана. Това важи за всички артикули, които не са произведени по индивидуална поръчка на клиента. Изключенията от това правило са изрично регламентирани в ЗЗП.

2. Ако при самото получаване на стока, тя е с нарушена или разкъсана опаковка поради неправилно транспортиране или има липси, рекламацията ще бъде уважена само в присъствието на куриера. В този случай незабавно се свържете с нас или откажете да приемете стоката. Когато куриерът вече си е тръгнал, рекламацията няма да бъдат уважени. Рекламацията се удостоверява със забележка в товарителницата на куриера. Изготвя се протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и опаковката й. В случай че приемете пратката на своя отговорност и не предявите своите претенции пред куриера, рекламацията се счита за недействителна.

3. При връщане на закупена стока по желание на клиента, съгласно чл. 55, ал.1 от ЗЗП, транспортните разходи са за сметка на Клиента и не се възстановяват.

4. Не се приемат рекламации свързани с разлики в цветовата визуализация на потребителската компютърна конфигурация.

V. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ

1. Цената е валидна за деня на поръчката,съгл. разпоредбите на чл.52, ал.1, т.8 от ЗЗП. Всички цени са крайни и са съобразени с чл.52, ал.1, т.3 от ЗЗП и не включват цена за доставка! В случай, че изрично не е посочено, че доставката е безплатна, същата се счита за възмездна. Всички цени са валидни до изчерпване на наличностите. ТЪРГОВЕЦЪТ си запазва правото да променя цените без да дължи предварително уведомяване на своите потребители, както и да коригира сгрешени технически и други параметри на стоките.

2. Заплащането на поръчаната от клиента стока става при получаване на доставката на стоката от куриера с наложен платеж. Потребителят/клиентът следва да заплати и стойността на доставката и таксата за наложен платеж, събирана от куриерската фирма.

VI. ЛИЧНИ ДАННИ

1. ТЪРГОВЕЦЪТ гарантира на своите Потребители/Клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общите условия. ТЪРГОВЕЦЪТ защитава личните данни на потребителя/клиента, станали му известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка, като това задължение отпада в случай, че Клиентът е предоставил неверни данни. При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, ТЪРГОВЕЦЪТ  може да използва личните данни на Клиента единствено и само за целите, предвидени в договора. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.

2. ТЪРГОВЕЦЪТ се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица - държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите, когато е получил изричното писмено съгласие на Клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. ТЪРГОВЕЦЪТ е длъжен да предостави информацията по силата на закона.

3. ТЪРГОВЕЦЪТ предоставя информация - име, адрес и телефонен номер на потребителя/клиента - на куриерската фирма, която следва да извърши доставката на поръчаната от потребителя/клиента стока.